Bécsi adventi vásár
2014. december 20. írta: .....Zsófi.....

Bécsi adventi vásár

Biztos emlékeztek, hogy volt egy nyereményjáték a Facebook oldalon, aminek a díja egy kétszemélyes bécsi buszjegy volt az adventi vásárra. A nyertes Edina lett, aki elajándékozta a lehetőséget az egyik barátnőjének, aki elküldte nekem az élményeit és a tapasztalatait az úttal kapcsolatban. 

2014.12.14.

Vasárnap reggel 8:15kor indultunk Bécsbe egy félemeletes busszal. Párommal már régóta kíváncsiak voltunk a bécsi adventi vásárra. Már csak azért is, hogy összehasonlíthassuk a budapestivel. Remek lehetőséget kaptunk egy kedves barátnőmtől, hogy ez meg is valósulhasson.

Az Eurolines autóbusza viszonylag kényelmes volt és meglepően gyorsan repített a célállomás felé. A buszsofőr előzékeny és abszolút magabiztos volt az úton, ami megnyugtatóan hat ilyenkor az emberre, ha viszonylag hosszú a táv. Nem volt pihenő, de nem is igényelte senki. Minél előbb oda akartunk érni és a nap végén haza. Ez  a közös érdek vezetett odáig, hogy kb. negyed órával gyorsabban érkeztünk célba. Így 2 és fél óra volt a menetidő.

Bécs gyönyörű város. Valószínűleg 1 hét is kevés lenne rendesen bejárni és kiismerni a belvárosát. A helyiek türelmesek a turistákkal és segítőkésznek is mutatkoztak, bár nehéz eltévedni. Metrón jártuk be azt a kb. 6-7 vásári helyszínt, melyek a busztársaság által kiadott térképén szerepeltek. Ez utólag is igen nagy segítségünkre volt.

Az Erdberg metróállomáson automatából vettünk napijegyet és ezt amennyire tudtuk, ki is használtuk. Bár 2-2 vonaljeggyel is kihúztuk volna, de nem bántuk meg. Kényelmesebb volt így utazgatni, olykor-olykor metróra szállni a következő állomásig. Ráadásul a téliesen hideg és sokszor szeles időjárásban az aluljáró adta melegség -ha nem is életmentő, de- életminőségjavító perceket nyújtott.

Fontos megjegyeznem, kissé aggódtam a mellékhelyiségek mibenlétét illetően, de kellemesen csalódtam. Kitáblázva pár méterenként mindig találsz jelölést erre vonatkozólag. De a metróállomások toalettjét is nyugodtan , bátran ajánlom. Teljesen higiénikus.

Az összehasonlításról csak annyit, hogy a mi forralt borunk finomabb szerintem és olcsóbb is (mindenki szerint:-)). A visszaváltható bögre nagyon jó megoldás, mi is bevezethetnénk a fővárosunkban.

Remek kirándulás egy napba sűrítve. Nem hiába teszi meg sok magyar ezt az utat.

Judit&János

fotorcreated1111.jpg

Ha te is részt vennél egy ilyen utazáson, akkor keresd fel az Eurolines oldalát, ahol minden információt megtalálsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbinkazutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr847000115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása